2018-12-19 Vytauto Majoro vardo tautodailininko premijos įteikimas ir tradicinės Klaipėdos rajono tautodailės darbų parodos "Ženklai" atidarymas

Gargždų krašto muziejuje gruodžio 19 d. atidaryta tradicinė Klaipėdos rajono tautodailės darbų paroda "Ženklai" ir trečią kartą įteikta Vytauto Majoro vardo tautodailininko 1000 eurų premija, kuria apdovanota gargždiškė tekstilininkė Valerija Jurevičienė. Šiemet konkurse Klaipėdos rajono savivaldybės įsteigtai Vytauto Majoro vardo tautodailininko premijai gauti pretendavo 5 kandidatai: tekstilininkė Valentina Kaubrienė iš Gargždų, medžio drožėjas ir tapytojas Valentinas Dilginas iš Kretingalės, juvelyras ir kalvis Petras Normontas iš Dovilų, audėjai Audronė ir Algimantas Macijauskai iš Jakų ir tekstilininkė Valerija Jurevičienė iš Gargždų. Vytauto Majoro vardo tautodailininko premijos skyrimo tikslas – skatinti Klaipėdos rajono liaudies meno kūrėjų kūrybiškumą, meistriškumą, pagerbti tautodailininkus, tęsiančius senųjų amatų tradicijas.  Pirmoji premija skirta gargždiškei audėjai Zitai Paulikienei, 2017 metais apdovanotas gargždiškis medžio drožėjas Petras Balsys.

V. Jurevičienė nuo 1994 m. yra Lietuvos tautodailininkų sąjungos Žemaitijos skyriaus narė, 2005 m. jai suteiktas Lietuvos tautodailės kūrėjo statusas. Konkurse „Lietuviškas suvenyras“ ji tapo laureate – 2007 m. už siuvinėtą paveikslą „Šeima“, 2008 m. – už siuvinėtus delmonus. Šešerius metus vadovavo Lietuvos tautodailininkų sąjungos Žemaitijos skyriaus Gargždų sekcijai. V. Jurevičienė siuvinėja paveikslus, delmonus, kuria karpinius, koliažus, floristinius darbus. Taip pat yra aktyvi visuomenininkė, dalyvauja parodose.

Parodoje „Ženklai“ greta Klaipėdos rajono tautodailininkų darbų pristatomi kalvio Dariaus Viliaus iš Vilkyčių metalo plastikos ir medžio kūriniai bei Birutės Gudauskienės iš Kintų keramika ir medžio paveikslai.

Paroda „Ženklai“ Gargždų krašto muziejuje veikia iki 2019 m. sausio 26 d.


Naujienų prenumerata

Kontaktai Darbo laikas Renginiai Bilietų kainos