Paroda "Įkvėpimas"

AUTORINĖ PROFESIONALAUS FOTOGRAFO VIDŪNO KULIKAUSKIO

PARODA „ĮKVĖPIMAS“

Skirta tiems, kas dirba, būna šalia ir įkvepia mūsų vaikus

 

ANOTACIJA

Paroda buvo sukurta Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro darbuotojams įstaigos 10-mečio proga. Ši paroda apie tuos, kurie būna arčiausiai mūsų vaikų. Apie jų kasdienybę ir emocijas. Nuotraukų autorius, neformaliojo vaikų švietimo fotografijos mokytojas V. Kulikauskis, įkvėpimą rado kasdieniniuose darbuotojų portretuose.

 

Iš pokalbio su autoriumi:

-        Kaip gimė mintis surengti parodą būtent tokia tema?

Mano, kaip fotografo, darbas – atskleisti fotografuojamų žmonių bei aplinkos santykį. Pateikus mokytojo darbą per fotografijas, atsiskleidžia jo aplinka ir kasdienybė, įžvelgiami rodos, paprasti, bet labai svarbūs dalykai. Kartais, to nepastebi paprasta akimi.

-        Kas Jus įkvepia fotografo darbe?

Kalbant konkrečiai apie šias fotografijas, pagrindiniai įkvepėjai yra vaikai. Jie įkvepia visus, su kuriais leidžia laiką, t.y. ir mokytojus. Per vaikus atsiskleidžia nauji dalykai. Juk kartais mes net nesusimąstome apie kai kurias detales, kurias pastebi vaikai. Žinodamas tai, vertinu laiką su vaikais ir tarp vaikų.

-        Esate minėjęs, kad Jums labai svarbu šviesa ir natūralumas. Kaip pavyksta užfiksuoti žmones, kurie bijo objektyvo?

Tai paslaptingi niuansai, kurie atsiskleidžia bendraujant su asmeniu. Tai pavyksta per atvirą ir nuoširdų bendravimą. Kalbindamas ir bendraudamas su fotografuojamu asmeniu, jį nuramini, randi ryšį ar bendrus sąlyčio taškus. Tai akimirkai Jis turi tapti draugu ar bičiuliu, kuris tavim patikės ir leisis vedamas į natūralumą. Na, o su šviesa tai jau kiti dalykai.

-        Esate ir fotografijos mokytojas. Kaip pasirinkote šią sritį?

Tai suvokiau labai netikėtai. Stuktelėjus 30-mečiui, pradedi mąstyti egzistenciniais klausimais. Ir vienas jų – „O ką aš paliksiu po savęs?“. Taip natūraliai atsirado noras perduoti įgytas žinias ir patirtį kitiems – o taip pat ir jaunajai kartai.

-        Ar lengva rasti ryšį su vaiku, sudominti jį fotografijai?

Manau, kad lengva. Vaikams fotografija siejasi su magija ir mistika. Kai žinai, ką parodyti, kas sudomins, tai vaikas tavimi labiau pasitiki. O kartu ir domisi.

***

Apie autorių:

Gimė ir užaugo Šilalėje, dabar su šeima gyvena Klaipėdoje.

Profesionalus fotografas. Mokytojas. Visuomeninių akcijų dalyvis.

Fotografuojant, autoriui labai svarbu natūralumas, šviesa ir emocija. Jis teigia, kad jei nesi šviesos kūrėjas, fotografas viduje, tai šviesos nesimatys, nesijaus ir realybėje.

>> Aš ne tik fotografas. Aš - jūsų emocijų, nuotaikų, nutikimų akimirkų saugotojas. <<

 

Daugiau V. Kulikauskio darbų rasite čia: https://www.vidunasphotography.com/lt/

 

Kviečiame pasigrožėti darbais. Paroda veiks iki liepos 5 d.

 


Naujienų prenumerata

Kontaktai Darbo laikas Renginiai Bilietų kainos